Hai hui prin munții Arkadiei

Hai hui prin munții Arkadiei

Toți cunoscuții mei știu că sunt îndrăgostită de Bucovina. Munții și Subcarpații Bucovinei, pajiștile parfumate precum și pădurile umbroase (câte au mai rămas dintre ele), mă fac să mă simt într-un tărâm fermectat.

Dar ce te faci dacă te afli în Grecia și ți se face dor de munte și de aer tare? Pentru că în Grecia mare este cât cuprinzi cu ochii, iar vara căldura ne face letargici. La plajă ne plictisim la un moment dat, așa că vrem să mai schimbăm din dispoziție și peisaj. Și când se întâmplă să ajungem în acest punct… fugim la munte. De data aceasta am ales Platano, un sătuc mic și uitat, în creierii muților, care adăpostește doar câțiva bătrâni care par mereu bucuroși de oaspeți. Până în Platano a trebuit să străbatem ceva munți, dar un lucru de apreciat este faptul că drumurile sunt foarte bune, indiferent de zona pe care o străbat. Doar semnele de circulație sunt neîngrijite, dar cu atenție și un GPS întotdeauna se poate ajunge la destinația dorită.

Există multe astfel de sate mici în munții Greciei. Și asta pentru că mai demult, plajele nu prea erau locuite, fiind considerate locuri infertile. Oamenii se adăposteau mai la răcoare, în zone unde puteau crește măslini și rodii, unde puteau cultiva cartofi și alte legume, pentru că pe atunci Grecia nu se întreținea din turism, ci din agricultură. Acum însă, când lumea a dat de gustul relaxării și a statului pe plajă cu o cafea în mână, prea rar se mai încumetă turiștii să străbată aceste oaze de liniște și răcoare din creierii munților.

Totuși eu vă îndemn să nu vă lăsați descurajați de paloarea și cenușiul înălțimilor golașe. Dacă mergeți în Grecia, explorați și ceea ce nu apare pe hărțile turistice. Dovadă sunt fotografiile de mai jos, precum și multe alte peisaje pe care le puteți admira la fața locului.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: