Nafplio – unul dintre cele mai frumoase orașe elene

Nafplio – unul dintre cele mai frumoase orașe elene

Mulți au auzit despre Creta, Lefkada, Cos, Corfu, Zakinthos, Mikonos, Rodhos și multe alte locații grecești. Dar câți știu despre Nafplio, un vechi orășel din golful Peloponez, care merită din plin atenția noastră? Dacă încă nu ați auzit de Nafplio, este timpul să îl vizitați, măcar virtual. Poate așa bifați următoarea locație pentru concediu.

Despre Nafplio am aflat acum doisprezece ani, când am venit pentru prima oară în Grecia. Era o zi însorită de noiembrie, și cum eram dornică de tot ce este nou, am pornit spre cunoscutul orășel, care nu era chiar departe de noi. Nafplio m-a impresionat în primul rând prin străduțele înguste și dichisite, pe timpul serii pline ochi de turiști din toate colțurile lumii. Vitrinele sunt îmbietoare, iar chilipirurile sunt pentru orice buzunar. Cred că Nafplio este unul dintre locațiile grecești care este plin pe tot timpul anului, și nu doar în sezonul turistic de vară.

Pe lângă piața centrală mare, Naplio, care este situat în Golful Peloponez, are și un port destul de încăpător, în care ancorează adesea vase de croazieră mari. Este spectaculos să te plimbi prin port.

Dar portul nu este totul. Pe lângă străduțele aglomerate care îmbie turiștii cu fel de fel de tentații, orășelul este înconjurat de o faleză mare, pe care turiștii se pot plimba în voie și bineînțeles în siguranță. Pentru cei mai curajoși și atletici, Cetatea Nafplio, cu cele 999 de trepte, este o tentație, iar dacă nu aveți energie pentru urcat treptele, puteți ajunge acolo și cu mașina. Pentru un tur al orașului puteți lua unul dintre trenulețele turistice, sau o caleașcă (pentru cei mai romantici).

Iar când v-ați săturat și de faleză și de toate tentațiile uscatului, aveți la dispoziție o barcă ce vă poate duce spre Palamidi, o cetate insulă situată la o distanță considerabilă de port. Noi încă nu am ajuns acolo, dar am promis că data viitoare ne facem curajul să vizităm și cetățuia plutitoare. Și bineînțeles că prin împrejurimi mai sunt și alte atracții turistice, cum ar fi Corint, pe lângă care treceți în drum spre orășel. Iar pentru cei dornici de senzații tari, există și posibilitatea de a sări cu coarda elastică în renumitul Canal din Corint. Eu încă nu am avut curajul să încerc (deși pornesc mereu hotărâtă să sar, mi se cam înmoaie picioarele și inima când văd adâncimea lui :)) )

Ca locație, Nafplio este la o distanță de aproximativ 200 km de Atena, unde se află unul dintre cele mai mari aeroporturi din Europa. Se poate ajunge ușor în Golful Peloponez cu autobuzul, sau chiar cu o mașină închiriată.

Nu pot decât să vă invit cu încredere să vă delectați atât cu imaginile postate de mine, dar să ști cochetați cu ideea de a vizita cândva acest colț elen fermecător.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: