Cheesecake din făină de migdale

Cheesecake din făină de migdale

Pentru început, trebuie menționat că exista doua feluri de faină de migdale si anume: almond meal si almond flour. Diferența este că almond meal se face din migdalele intregi, nedecojite iar almond flour se face din migdale fără coajă; the almond meal este maroniu la culoare, the flour- faina  este alba. În general la retete se pot folosi ambele, fără o prea mare diferență dar pentru cookies si prajituri se recomandă faina. Eu, sa fiu sinceră, nu iau seamă, folosesc ce am la îndemână si n-am avut niciodată nici o problemă să nu-mi iasa prajitura.

Ce este psyllium husk? Sunt de fapt niste… tărâțe pline de fibră si foarte sănătoase. Se folosesc la rețetele care cer făini alternative, pentru ca psillyum este o plantă expandabilă iar seminţele se umflă si leaga astfel compozitia.

Ce este erythritol?  Erythritol este un indulcitor natural care apare in mod natural in unele fructe si alimente fermentate ( se mai numeste si poliol sau sugar alcohol ). Este aproape noncaloric, nu afecteaza nivelul de zahar din sange, nu produce carii dentare si este partial absorbit de catre organism, excretat in urina si fecale. Poate fi folosit ca un substitut in majoritatea retetelor fara zahar. NU are after-taste absolut deloc, cum au alti indulcitori gen stevia sau xilitol. Acest lucru a fost foarte important pentru mine, pt ca eu nu suport acel after-taste. Alt lucru care a fost important pt mine a fost faptul ca, spre deosebire de alti polioli, nu da tulburari intestinale ca de exemplu efectul laxativ sau acele balonari si gaze de la sorbitol, maltitol si chiar xilitol.

Ingrediente:

Pentru blat:

1 cană faină de migdale

1/3 cană faină de cocos

1 lingură psyllium husk

1/3 cană erythritol ( zahăr brun, zahăr normal, dupa preferintă)

2 ouă

6 linguri unt

2 lingurite praf copt

1/2 cană lapte de migdale

2 linguri cacao ( optional)

vanilie , fulgi de cocos ( optional)

entru topping: branză gen Philadephia- cream cheese– la temperatura camerei, bătută cu zahăr pudră (sau îndulcitor) si vanilie. Dulceată , fructe de pădure.

Se bate untul cu îndulcitorul/zahărul, apoi se adauga vanilia si ouale si se bat bine. Separat se amestecă toate uscatele si se adaugă peste unt, amestecându-se numai cât să se combine iar apoi , la final, se adaugă laptele si se incorporează totul cât mai bine. Se coace la 180* cam 35 min. Când blatul s-a răcit, se adauga cream cheese-ul si dulceața/fructele de pădure. Eu am folosit dulceață de black currants -coacăze negre si afine.

2 thoughts on “Cheesecake din făină de migdale

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: