Ce fac cu resturile de culori cerate?

Ce fac cu resturile de culori cerate?

Când avem copii, cu siguranță avem și tot felul de mărunțișuri prin toate cotloanele casei: bile, piese mici de leggo, roți de la mașini deja pierdute, creioane fără vârf, resturi de creioane cerate… De obicei încerc să mai reciclez ce pot, iar înainte de a renunța la unele mărunțișuri mă gândesc dacă nu cumva aș putea să le refolosesc. Cu băieții trebuie să fiu mereu creativă, să le reinventez jucăriile dacă se poate.

Oricum zilele trecute am descoperit la școala duminicală o pungă mare de resturi de culori cerate, care se îndreptau spre un sfârșit nedemn de ele. De mult îmi doream eu atâtea resturi de culori cerate, dar nu am avut oportunitatea să le adun. Așa că atunci când am dat peste ele, au fost ca o revelație. Văzusem undeva niște culori cerate non-toxice inedite, și aș fi vrut să fac și eu ceva similar acasă. Și așa am reinvetat joaca cu ele. Deci dacă aveți culori cerate, nu le aruncați. Le puteți reutiliza cu succes, ba chiar într-un mod mult mai amuzant.

Ce trebuie să faceți? Aveți nevoie de câteva lucruri: de resturi de culori cerate (bineînțeles), de o cratiță mai veche (deși se poate curăța după folosire cu apă fierbinte, și e ca nouă) și de o formă mică de silicon.

Pentru început curățăm bine de hârtie culorile cerate, apoi le alegem pe culori. Pornim la topit de la culori deschise, la cele închise. De pildă topim întâi alb, după aceea albastru deschis, după aceea mov, după aceea bleo-marin…. pentru a nu trebui să spălăm tigaia de prea multe ori. Nu ținem foarte aproape de foc tigaia, sau dacă o ținem pe plită cu inducție, dăm la temperatura minimă. Culorile cerate se topesc uimitor de ușor, iar dacă focul este prea mare, scoatem un fum de zile mari :). Când s-au topit toate, turnăm ceara în formele de silicon, și așteptăm să se răcească complet, după care le scoatem la joacă! Este bine să le așezăm în containere separate pe culori, pentru că de obicei pentru că nu au hârtie pe ele, culorile închise se pot lua pe cele deschise.

Copiii le vor adora de-a dreptul. În felul acesta nu se mai rup, și este mult mai amuzant să colorăm cu ele, deși nu mai au vârf ca cele normale!

Spor la joacă!!!

One thought on “Ce fac cu resturile de culori cerate?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: