Micul bucătar – brioșe din trei ingrediente

Micul bucătar – brioșe din trei ingrediente

Când m-am căsătorit nu știam să prepar decât pâine și supă. Și cartofii prăjiți reprezentau o provocare pentru mine. Bunica mă învățase să fac aluat de pâine și să îl coc, iar supa… era simplu de preparat. Mai apoi, pe vremea când nu aveam mult acces la ianternet, am învățat să gătesc pas cu pas, după multe eșecuri, dar și reușite. Mi-am propus însă ca pe copiii mei să îi deprind cu arta culinară de timpuriu. Măcar așa, elementar, să nu îmi supăr viitoarele nurori cu nu le-am învățat soții să gătească :)). Și pentru că se apropie ziua de naștere a lui G., unul dintre cadourile primite de la mine este o carte de bucate pentru copii, de la Lild. De cum am văzut oferta lor, mi-am pus în gând să o cumpăr. Și bineînțeles că nu am mai avut răbdare încă o săptămână pentru a i-o dărui. G. a fost foarte încântat, și bineînțeles s-a pus pe treabă, cu condiția să spele și vasele pe care le murdărește.

Noi am luat cartea cu rețete pentru desert, iar preparatele sunt atât de simple și clare, cu imagini pe fiecare pas, încât îi este imposibil unui copil să nu prepare rețeta. Cartea vine la pachet și cu un set de măsuri, iar fiecare rețetă are desenat tipul de măsură folosit.

În cartea cu dulciuri sunt 12 rețete apetisante, iar G. a încercat-o deocamdată pe cea mai simplă: Brioșe cu ciocolată. Și cu aprobarea lui, vă prezentăm și vouă rețeta, mai ales că avem nevoie doar de trei ingrediente:

  • o măsură de cremă de ciocolată (Nutella, Finetti…)
  • o măsură de făină
  • trei ouă

Se mixează toate ingredientele, apoi se pune cu lingura din compozițe în tăvițe pentru brioșe tapetate cu hârtiuțe speciale. Se preîncălzește cuptorul la 180 de grade și se coc pentru 18 minute. Este bine ca un adult să fie alături de copil cât timp lucrează la cuptor, și este totodată indicat să testăm cu scobitoarea brioșele să vedem dacă s-au copt.

Sunt atât de delicioase încât au fost devorate în câteva minute. G.a declarat că au fost cele mai delicioase brioșe pe care le-a mâncat vreodată (bineînțeles pentru că le-a preparat el în întregime 🙂 ).

La final bucătarul meu a spălat și vasele. Orice bucătar își face treaba până la capăt! Cred că pe lângă educația școlară, este important să dezvoltăm în copiii noștri și alte segmente ale personalității, și să îi inspirăm să încerce să își descopere noi orizonturi și abilități de care să se bucure. Cu siguranță vom reveni curând cu rețete noi 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: