Fursecuri cu ciocolată

Fursecuri cu ciocolată

Puțini oameni cunosc cărora să nu le placă ciocolata. Dar și mai puțini se numără printre aceia care să nu aprecieze fursecurile. Iar la noi în bătătură, fie că este sărbătoare sau o zi normală, fursecurile sunt mereu prezente în gustarea zilei. Mai nou, de când micul meu bucătar a prins gustul gătitului, este cu neputință să rămânem fără ceva bun prin dulapuri.

Iar fursecurile despre care vă povestesc acum au gust de ciocolată pură, și asta pentru că aproape jumătate din cantitatea ingredientelor chiar este ciocolată. De aceea este de preferat să folosiți o ciocolată de bună calitate în prepararea lor. Rezultatul este pe măsură. Cred că sunt singurii biscuiți cu gust și textură de chec pe care îi știu. Inspirația mi-a venit de aici. Și pentru ei avem nevoie de puțin timp, și de:

  • 225 g ciocolată amară (de calitate superioară)
  • 60 g unt
  • 100 g zahăr
  • 2 ouă mari
  • 225 g făină
  • esență de vanilie
  • 1 linguriță praf de copt
  • un vârf de sare
  • zahăr tos și pudră pentru exterior

Pentru început batem cu mixerul ouăle și zahărul până acestea își dublează volumul și zahărul este topit. Topim ciocolata la bain marie (sau la microunde) împreună cu untul. Adăugăm ciocolata călduță încet în ouă și amestecăm până se omogenizează compoziția. La final adăugăm făina amestecată cu sarea și cu praful de copt. Adăugăm și esența de vanilie și amestecăm până toată făina este absorbită de aluat. Va ieși un aluat foarte moale și lipicios, pe care îl veți lăsa în vasul în care l-ați preparat și veți acoperi vasul cu folie. Dați aluatul la frigider fie pentru cel puțin trei ore, fie până a doua zi. Aluatul se va întări. Când coaceți biscuiții, formați biluțe de mărimea unei nuci, pe care le dați mai întâi prin zahăr toz, apoi prin zahăr pudră, și le așezați într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Biluțele trebuiesc plasate în tavă la distanță unele de altele, pentru că acestea vor crește, și nu vrem să se lipească biscuiții unii de alții. Îi coacem la 170 grade maxim 10 minute. După ce îi scoatem din cuptor, îi lăsăm întâi la răcit în tavă, după care îi punem pe platou. Crăpăturile maronii pe fundal alb de zahăr vor fi cu siguranță de efect. Poftă bună!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: