Melcișori cu ciocolată – perfecți pentru luat în călătorie

Melcișori cu ciocolată – perfecți pentru luat în călătorie

Încă de când ne-am pricopsit cu cartea de bucate pentru copii, G. mă bate aproape zilnic la cap cu noi rețete. Și cum ținem la sănătate și la siluetă 🙂 încerc să îi mai tai din entuziams, deși tare mă bucură când văd că învață să facă lucruri noi și utile. Totuși sunt zile când avem chef de dulce, și atunci îl las să pregătească unele bunătăți. Iar printre cele mai apreciate rețete testate cu succes de G. au fost acești melcișori (sau rulouri – cum le numește el), care în rețeta inițială erau cu scorțișoară. El însă, la sugestia mea, i-a umplut cu cacao. Și pentru că este o rețetă reușită de un copil de 9 ani, cu siguranță că și un adult poate face față. Și pentru asta avem nevoie de:

  • 500 g făină de grâu
  • 1 plic de drojdie uscată
  • 225 ml lapte
  • 1 ou
  • 250 g unt
  • 2 linguri de cacao
  • 160 zahăr
  • puțină sare

Într-un bol punem făina, sarea, 100 g zahăr și drojdia uscată, și le amestecăm bine cu o spatulă. Adăugăm și oul în bol. Într-o oală mică punem laptele și 125 g unt și le încălzim la foc mic, până se topește untul. Dacă este prea fierbinte laptele când s-a topit untul, îl dăm puțin la rece, până când compoziția este doar călduță. Adăugăm această compoziție în bolul cu făină și frământăm până iese un aluat omogen. Îl așezăm în formă de biluță, acoperim bolul cu aluatul, și îl lăsăm la dospit timp de o oră, la un loc cald.

După ce aluatul a dospit, topim restul de unt. Într-ul alt bol punem restul de zahăr și cele două linguri de cacao. Întindem o foaie dreptunghiulară din aluat, îl ungem bine cu unt, apoi presărăm peste ea cacao cu zahăr. Rulăm aluatul și îl tăiem feliuțe de cca 2 cm. Le așezăm la distanță într-o tavă de copt. Le lăsăm la dospit timp de jumătate de oră. Preîncălzim cuptorul la 175 de grade, ungem cu unt topit rulourile, după care le dăm la copt timp de 20 de minute.

Când sunt puțin rumene pe deasupra, le scoatem din cuptor și le lăsăm la răcit acoperite cu un prosop, pentru a se menține moi. Recunosc că au fost foarte apreciate în familia noastră. Poftă bună!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: