Alege Viața

Alege Viața

În Decembrie 19, 2019 comunitatea românească – crestină evanghelică din Sacramento a organizat si promovat evenimentul Alege viața, alături de Mişcarea Pro-Life de Salvare a Bebeluşilor de la avort.

Evenimentul a avut loc în preajma Crăciunului, sub formă de Christmas party pentru a-i onora si pentru a ne arăta sprijinul față de cei care se află în primele rânduri ale acestei lupte, cei care lucrează neobosit pentru salvarea de vieți și unde cei prezenti au avut ocazia să întâlnească , să încurajeze si să se roage pentru femei care inițial au vrut să faca avort dar au ales să păstreze sarcina.

În spatele acestei miscări sta un grup mic de crestini, români si americani, “condusi” de Iosif Dunca – soldați în apărarea vieții ,opusul soldaților lui Irod din zilele noastre – omorâtorii de copii.

Băiatul acesta de 20 si ceva de ani, a ales să lucreze pentru Domnul, în loc să se distreze ca cei de vârsta lui, si stă în stradă, alaturi de Iosif Dunca si grupul lui, la usa PP, să salveze vieți.
Rugaciunea Tatăl Nostru, rostită în limba română si engleză.
Unul din seniorii grupului, rugându-se pentru miscarea Pro-Life.

Iar acest Irod al zilelor noastre nu este altul decât Planned Parenthood, la poarta caruia – în stradă- stau acesti soldați ai lui Hristos si încearcă din răsputeri să salveze vieți, prin rugăciuni, prin predicarea Evangheliei si oferirea de consiliere crestină femeilor care merg acolo să avorteze.

În Statele Unite, Planned Parenthood este o organizatie care se proclamă a fi non-profit si care, în teorie, oferă servicii de obstetrică-ginecologie femeilor fără posibilități materiale prea mari. PP are 159 de afiliati care operează peste 600 de clinici pe teritoriul SUA. Toti cei afiliați trebuie să aibe obligatoriu, măcar o clinică unde se oferă servicii de avort.

Conform datelor, PP este cel mai mare furnizor de servicii de obstetrică-ginecologie (reproductive health services) , inclusiv avorturi. În raportul lor anual din 2014, de exemplu, se arată că PP a avut 2.5 milioane de pacienți în peste 4 milioane de vizite medicale, si a efectuat aproape 9.5 milioane de “servicii discrete” , incluzând 324,000 de avorturi. Venitul anual al PP este de US$1.3 billion, inclusiv US $ $530 milioane în fonduri de la guvern.

Una din justificarile PP pentru a primi fonduri de la guvern este acela că , pe lângă servicii de OB/GYN oferă si cancer screening. Problema este că fondurile de la guvern s-au dublat din 2005 încoace, în timp ce numărul de cancer screenings a scăzut cu aprox. 50%, iar numărul avorturilor a crescut cu mai bine de 12%. Ar fi mult despus despre PP, inclusiv faptul că sunt sub Congressional investigation pentru că sunt bănuiți că au vândut organe ale copiilor avortati. Dar nu acesta este scopul acestui articol.

Am fost extrem de bucurosi când am văzut ce multă lume a fost, a donat (bani sau bunuri) si a sprijinit această miscare. Ca party-favors la final, cei prezenți au putut sa plece acasă cu bebelusi de 12 saptamâni ( în marime reală) pusi in coconi cresetați la mână si donați de o doamnă scumpă ( a crosetat 400 de coconi)

Ce moment prins în această poză…În planul doi-bucuria biruintei vieții: cel care a vorbit cu o femeie și a convins-o (prin lucrarea Duhului) sa aducă pe lume scumpă fetiță-Victoria. Priviți bucuria de pe chipurile lui Josif si Cyntia. In prim plan,un suflet frământat: o altă femeie care ales să țină sarcina; dar are nevoie de suportul nostru în rugăciune,să rămână tare in hotărârea ei si Dumnezeu să-i arate ca El îi poartă de grijă. Iar noi ,rămânem alături de Crystal.


Cyntia, vădit emoționată, ne-a spus în câteva cuvinte povestea ei si cât de bucuroasă este ca a luat hotărârea sa tină sarcina.

Am fost surprinsi sa vedem femei din audiență că cer – spontan- să vorbească si să împartăsească cu noi experiența lor cu avortul. Am plâns dar ne-am si rugat cu ele.

Am fost si colindați, după tradiția romanească .

Atmosfera a fost deosebit de încărcată, atât spiritual cât si emotional. Am fost extrem de bucuroasă că pot lua parte la o asa lucrare, chiar dacă nu în primele rânduri în stradă , ci cu pregatirea sălii, la bucătarie si la servit. Dar stiu că Domnul ne cere să facem doar după puterile noastre.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: