Un sandwich aromat cu măr și scorțișoară

Un sandwich aromat cu măr și scorțișoară

Nu de puține ori între mese ni se face foame. Uneori ne potolim stomacul cu un fruct sau poate ceva dulce, dar alteori poate dorim o gustare mai consistentă. Se spune despre noi românii că mâncăm pâine multă. Oricum cu siguranță mâncăm mai multă decât unele nații. Și pentru că pâinea este uneori baza, am descoperit aici această rețetă de sandwich care îmbină atât dulcele cât și săratul. Pentru mine combinația a părut destul de bizară. Cum adică sandwich cu brânză și mere??? Dar uite că se poate și încă prea bine, pentru că am devorat pe nerăsuflate la micul de jun două sanwichuri cu mere și brânză gouda. Nu avem nevoie decât de:

  • felii de pâine pentru sandwich
  • felii de brânză gouda
  • mere curățate și feliate
  • scorțișoară
  • unt

Curățăm merele și apoi le feliem. Pe o felie de pâine punem brânza, apoi așezăm frumos merele pe care le pudrăm cu scorțișoară. Pe cealaltă felie punem unt. Formăm sandwich-uri, pe care le coacem pe grill (sau în sandwich maker). Scorțișoara va parfuma casa ca pentru sărbătoare, iar gustul sanwich-ului este cu o savoare fină de brânză și măr.

Merg servite alături de un ceai sau de o cafea. La mine pe timpul fotografiilor am avut ajutoare care mi-au furat merele din fundal :)))

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: