Bezele delicate ușor de preparat

Bezele delicate ușor de preparat

Întotdeauna bezelele mi s-au părut greu de preparat. Nu neapărat modul lor de a le găti, cât mai degrabă coacerea, sau uscarea lor. Ba mi se topeau la copt, ba nu mi se băteau albușurile bine… mereu întâmpinam probleme în prepararea lor. Iar mie îmi plac bezelele. Le ador, mai ales când sunt crocante.

După un timp am descoperit o rețetă simplă de bezele, care nu mi-a dat greș niciodată. Nu doar că nu se topesc la copt, dar ies fix așa crocante cum îmi plac mie, iar albușurile se bat întotneauna. Trebuie de asemenea să știți că albușurile se pot îngheța. Eu am adunat albușurile încetul cu încetul congelându-le, iar când am avut suficiente, am preparat bezelele. Copiii au tăbărât pe ele, și abia am scăpat câteva pentru a le fotografia :))).

Pentru prepararea lor avem nevoie de:

  • 4 albușuri
  • 225 g zahăr pudră
  • un praf de sare
  • o linguriță cu vârf de amidon alimentar

Albușurile le batem puțin cu mixerul, după care adăugăm treptat zahărul pudră. După ce am adăugat zahărul, adăugăm sarea și amidonul alimentar. Batem bezelele la viteza maximă a mixerului până se topește zahărul (cam 20 de minunte). Când observăm că bezeaua se ține de tel și își păstrează forma pe care i-o dăm, înseamnă că este gata.

Cu ajutorul unui poș sau a unei pungi tăiate la un colț formăm bezele medii ca mărime. Le dăm la cuptor la 100 g cu program de ventilație. Se pot usca și fără ventilație, dar ventilație scurtează timpul de stat în cuptor. Le lăsăm aproximativ două ore în cuptor, apoi închidem cuptorul. Le putem lăsa peste noapte în cuptorul închis. Vor ieși crocante și fine, numai bune pentru savurat alături de o cană de ceai sau ciocolată caldă. 🙂

Băieții mei le-au devorat instant lăsând în urmă doar o dâră mare de firimituri :))). Poftă bună!

3 thoughts on “Bezele delicate ușor de preparat

    1. Ooo, să știi că nu-s deloc. Adică pur și simplu pun ingredientele în bolul mixerului, le las acolo să se bată vreo 20 de minute, după care le pun în forme pe foaie de copt și gata. Chiar nu îmi pierd vremea cu ele :))

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: