Cremă de avocado – ceva sănătos pentru copiii mofturoși

Cremă de avocado – ceva sănătos pentru copiii mofturoși

Câți dintre noi nu avem sau nu cunoaștem copii mofturoși? Când le pui ciorbă de fasole în față le piere pe loc foamea, dar dacă le dai un baton de Snickers devin hămesiți. Nu mai vorbesc despre fructe și legume, despre un meniu sănătos pentru ei… pentru că sunt o cauză pierdută. Înainte de a avea copii aveam reguli prestabilite: copiii mei nu vor gusta ciocolată până la un an, nu vor fi sugar addicted, vor mânca măcar câte un fruct pe zi și vor mânca brocoli, morcovi și alte legume… Bineînțeles asta se întâmpla în lumea de vis a unei viitoare mame. Dar NU în viața reală. Nu aș spune că am stilul de viață perfect, și nici că pruncii mei copie tot ce văd că fac eu, dar cumva, în ADN-ul lor s-au pricopsit tocmai cu ceea ce nu voiam eu să moștenească: lipsa apetitului pentru tot ce e sănătos. N-am ce spune, dar seamănă cu mama lor leit, mai ales când vine vorba de ciocolată :))).

Totuși le limitez porțiile de dulce până spre deloc (cum fac și cu mine de altfel), și încerc să le stârnesc apetitul și pentru alte bunătăți culinare mai sănătoase. Iar crema asta de avocado este printre puținele preferințe sănătoase pe care le au din păcate. Deci dacă aveți copii acasă foarte foarte FOARTEEEE mofturoși acasă, încercați și această rețetă. Poate totuși… le place :)) Și este și simplă și rapid de preparat, ca să nu mai spun că este potrivită și pentru cei care au un regim raw vegan sau vegetarian. Pentru a o prepara nu aveți nevoie decât de trei ingrediente (cu tot cu sare patru) și de un blender (preferabil tip picior).

  • doi avocado foarte copți (sunt copți dacă sunt moi când îi apăsăm cu degetul)
  • trei – patru linguri de ulei de măsline
  • 3 linguri de zeamă de lămâie
  • puțină sare (jumătate de linguriță)

Curățăm avocado și îl tăiem bucățele pe care le punem într-un pahar pentru blender sau un vas de blender. Adăugăm zeama de lămâie, uleiul și sarea și batem cu blenderul până devine totul o pastă. Gustăm și vedem: dacă vrem mai acrișor, mai adăugăm zeamă de lămâie; dacă vrem crema mai dulce, mai punem puțin ulei. Se poate păstra și până a doua zi într-un bol cu capac, pentru că are zeamă de lămâie care împiedică oxidarea. Poftă bună 🙂

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: