O carte în dar și una recomandată

O carte în dar și una recomandată

Lumea așa cum o știam noi s-a transformat dintr-o dată în ceva necunoscut nouă. Fiecare drum la cumpărături este o aventură, dar și mai rău, carantina ne ține acasă pe toți. Pentru cei care au curte, viața e mai ușoară. Dar pentru cei care locuiesc la apartament lucrurile nu sunt chiar atât de plăcute, cu atât mai puțin pentru cei care au copii.

Slavă Domnului pentru curtea de care ne bucurăm. Chiar și așa însă trebuie să ne învățăm să ne protejăm. Dacă virușii în general se agață de noi destul de ușor, de COVID19 ne păzim ca de lepră. Cu virușii nu e de glumit în general, însă acesta este mai pus pe rele decât toată speța lui.

Pentru mine o aventură este să îl conving pe flăcăul meu mic de patru ani că trebuie să se spele pe mâini. Am făcut experimentul cu piperul și detergentul, am explicat și tot explicat cum stă treaba cu sănătatea, dar la patru ani nu mă aștept să devină medic, și nici să priceapă seriozitatea situației. Și cum pentru fiecare problemă apelez de regulă la cărți, de această dată ne vine în ajutor Corint Junior cu o carte nouă, foarte utilă: „Coronavirul pe înțelesul copiilor”. Cum circulă atâtea știri și informații false în ultima perioadă, este bine să ne alegem bine sursele. Cartea aceasta vine în ajutorul părinților, explicând simplu și eficient ce se întâmplă când corpul uman se infectează cu coronavirus, și ce trebuie făcut pentru a nu ne îmbolnăvi.

O veste bună este această care o găsiți în format ebook pe acest link, gratuit. Ar fi de mare folos să transmiteți vestea la cât mai mulți părinți.

De asemenea și adulții își pun o mulțime de întrebări. Știați că rata violenței domestice a crescut cu aproape 30%? Dar că rata sinuciderilor a crescut alarmant? Pe lângă pierderea locurilor de muncă sau șomajul tehnic, sunt mulți oameni care cu greu au ce pune pe masă. Fiecare om își are greul lui, iar întrebările despre Dumnezeu și De ce-urile nu întârzie să apară. Și pentru ca și inima noastră de adulți să fie mângâiată și încurajată, vă recomand ebook-ul Unde e Dumnezeu în vremea coronavirusului? Cred că toți ne-am pus această întrebare și e mare lucru dacă cineva are curajul să răspundă. Deși nu mă îndoiesc că Dumnezeu controlează frâiele lumii, pentru cei mai sceptici cartea reprezintă o revelație. Dacă tot STĂM ACASĂ, cred că este grozav să profităm de acest timp stimulându-ne intelectual și mai ales îmbogățindu-ne spiritual. Sănătate multă și lectură plăcută :).

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: