Înghețată cu fructe de pădure

Înghețată cu fructe de pădure

De cele mai multe ori este mai ușor să cumpărăm lucruri și alimente, decât să le preparăm sau să le confecționăm în casă. Cumpărăm haine, măști, produse cosmetice, mâncare gata preparată…pentru că dacă ar fi să le facem pe toate acasă ne-ar trebui zece vieți. Oricât am dori să trăim mai sănătos și mai autentic, standardele actuale ne pun în situația ca de cele mai multe ori să cumpărăm lucrurile. Chiar dacă nu toate suntem croitorese, bucătărese sau cosmeticiene, din când în când ne putem alinta familie cu câte o delicateză. Iar această înghețată cu fructe este simplă, rapidă și absolut delicioasă. Și este și foarte flexibilă la prepare, pentru că nu e musai ca ingredientele să fie în cantități exacte. Totuși notez și cantitățile folosite de mine, ca punct de reper. Pentru înghețată avem nevoie de:

  • 2 plicuri de cremă de frișcă
  • 100 g iaurt
  • 400 g fructe de pădure (pot fi congelate)
  • miere (sau zahăr) după gust
  • 300 ml lapte

Mixăm laptele cum plicurile de cremă de frișcă până se întărește crema. Mărunțim prin blender 200 g fructe de pădure (dacă sunt congelate), sau le presăm cu paleta petru piure. Amestecăm fructele de pădure, crema și iaurtul, și adăugăm miere (sau zahăr) după gust. Omogenizăm totul foarte bine. Dăm la congelator înghețata într-o caserolă cu capac, până se întărește. Este bine ca din când în când să mai mestecați în caserolă, asta făcând înghețata mai cremoasă (nu se așchiază la înghețare).

Separat pentru sosul de înghețată, punem fructele rămase într-o cratiță mică, adăugăm 4 linguri de zahăr și 50 ml de apă și dăm la fiert timp de aproximativ 15 minute (timpul de fierbere trebuie să fie de aproximativ 15 minute). După fierbere, trecem siropul printr-o sită cât este încă fierbinte (pentru că dacă se răcește, se îngroașă). Și apoi îl dăm la rece până la servire.

Pentru această rețetă se pot folosi și alte fructe proaspete sau congelate: căpșuni, mure, caise sau piersici etc.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: