Ce este Revolut și cum o folosim?

Ce este Revolut și cum o folosim?

Despre Revolut nu știam absolut nimic acum jumătate de an. Deși se făcea reclamă intens la ea pe internet, când vine vorba despre date bancare sunt extrem de reticentă. Însă după ce am văzut beneficiile cardului Revolut la fratele meu, am vrut să mă conving personal. Așa că mi-am făcut cont…

În primul rând țin să menționez că articolul de față nu este sponsorizat. Îl scriu pur și simplu pentru că vreau să dau de veste și altora despre ceea ce am descoperit eu. Dar să vă povestesc mai pe larg.

Majoritatea dintre noi suntem familiarizați cu cardurile bancare, conturile, aplicațiile de banking și toate astea. Și bineînțeles fiecare bancă percepe comisioanele și taxele ei la tranferuri de bani, la unele plăți sau chiar la scoaterea banilor dintr-un bancomat. Am și eu cont la o bancă românească (bineînțeles că este mereu gol :))), dar știu că atunci când fac ori o donație, ori o plată, mereu sunt taxată cu un comision. Ca să nu mai spun că cel mai apropiat bancomat de la banca respectivă este la vreo 30 km de mine. Deci dacă vreau cash, musai trebuie să merg așa distanță. Și cum cu pandemia asta nu ne-am prea putut deplasa, acest lucru a fost destul de supărător. De asemenea la banca mea am cont doar în lei. Așa că dacă vreau să trimit sau să primesc valută, nu prea pot. Contul este doar în ron, deci pot lucra doar cu ei. Însă la Revolut nu este așa. Oricât de neîncrezătoare am fost (și am fost mai rău decât Toma Necredinciosul), pot spune că sunt extrem de mulțumită de serviciile lor. Și pentru că deja folosesc această metodă de mai bine de jumătate de an, vreau să împărtășesc beneficiile, dar și părțile negative ale folosirii acestui card bancar.

Ce este Revolut? Este un card bancar internațional. Își are originile în Anglia, dar aria lui de acoperire s-a extins la nivel global. Cu alte cuvinte Revolut este un cont bancar internațional. De ce ai vrea unul? Pentru că:

  • nu plătești nici un fel de taxe pentru cont, indiferent de sumele pe care le ai sau le gestionezi.
  • pe Revolut poți deține orice monedă reală sau virtuală vrei. Dacă vrei Ether sau Bitcoin, asta ai. Dacă vrei ron, euro, dolari sau yeni chinezești, asta deții. Poți schimba banii în ce valută vrei într-o secundă, și culmea, cursul valutar este foarte bun!
  • Cu Revolut de asemenea poți face transferuri bancare oriunde în lume fără nici o taxă suplimentară. Ai ron pe card și tu vrei să faci un transfer bancar în America? No problem! Tranformi ron în dolari, apoi faci transferul gratuit în două minute.
  • Dacă tranferi banii tot pe un cont Revolut, banii intră instant în contul respectiv. Dacă îi transferi pe alt cont bancar, banii vor intra în două-trei zile lucrătoare, așa cum ar intra de obicei, dar fără nici o taxă suplimentară.
  • De asemenea se pot scoate bani de pe cardurile Revolut de la orice bancomat, indiferent de denumirea băncii, fără nici un comision. Dacă mie mi s-a perceput între 3 și 15 ron pentru o extragere la celălalt card, la Revolut costul este 0.
  • Un avantaj este de asemenea că prin intermediul Revolut se pot extrage sume de bani din conturi internaționale, fără taxe și dovezi și alte acte. De exemplu în Grecia transferurile bancare internaționale ai propriilor bani este imposibil pentru persoanele fizice, din cauza sistemului de capital control. Cu Revolut însă am reușit să extrag banii de pe cont fără să dau socoteală nimănui, și asta la cost 0. Nu am mai plătit taxe Money Gram, poștă sau altele. Pur și simplu i-am extras în 2 secunde, apoi i-am schimbat în ron într-o secundă. Dacă i-am vrut după aceea cash, am mers la primul bancomat și i-am avut tot la cost de extragere 0.

Și dacă Revolut ăsta este așa de minunat, are și dezavantaje? Bineînțeles, dar în comparație cu avantajele, dezavantajele sunt mici:

  • Unul dintre ele este că nu pot extrage prin bancomat mai mult de 800 de ron pe lună cash. Pot scoate mai mulți bani, dar peste 800 de ron plătesc taxă de extragere, ca la orice bancă. Însă și problema asta este rezolvată, pentru că se poate face abonament la ei, și atunci puteți scoate cât și când vreți fără comision. Deci dacă gestionați sume mari de bani în cash, abonamentul este super.
  • mi s-a întâmplat o dată să fac o plată, și să mi se ia de două ori banii. Problema s-a rezolvat însă imediat, după ce am vorbit cu un asistent revolut, iar el mi-a explicat că unele magazile extrag banii mai târziu decât am făcut eu plata. Dar asistenții revolut sunt 24/24 disponibili, și se poate vorbi cu ei direct de pe aplicație.

În rest în mediul online se pot face transferuri și plăți fără limită. De asemenea se pot face tranzactii avantajoase, utilizatorul poate cumpăra sau vinde acțiuni de la firme de renume și poate face de asemenea transferuri bancare anonime.

Cum se face contul Revolut? Vă trebuie întâi un cont de bancă normal. Prin intermediul contului respectiv, descărcați aplicația Revolut și se completează formularele care se cer acolo. Pentru că este efectiv un cont bancar internațional, va trebui să completați toate datele corect. Puteți accesa revolut apăsând și aici. După ce ați completat toate datele, veți primi un card Revolut real prin curier, gratuit, în câteva zile lucrătoare.

Sper ca aceste informații să fie utile, și să vă facă viața mai ușoară. 🙂

One thought on “Ce este Revolut și cum o folosim?

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: