Pandișpan cu fructe proaspete

Pandișpan cu fructe proaspete

Suntem în plină vară și avem fructe din abundență. Ne putem delecta cu cireșe, vișine, căpșuni, caise și alte bunătăți. Iar când ne săturăm de ele proaspete, ne putem bucura de un pandișpan pufos și aromat, pe care l-am preparat inspirându-mă din savori urbane. Sinceră să fiu m-am tot ferit să prepar pandișpan până acum, tocmai din teama că nu îmi iese. Mai probasem eu un chec alb care s-a lăsat după coacere, și de atunci am evitat prăjiturile care presupun albuș fără praf de copt. De data aceasta însă, împinsă de la spate de o prietenă, am zis că merită să încerc. Dacă stric ingredientele, asta e :))). În viață mai există și eșecuri. Totuși pandișpanul a ieșit fantastic de bun și pufos, și NU S-A LĂSAAAAT. Iar copiii l-au adorat, mai ales că eu am doi mofturoși culinari, chiar și când vine vorba de dulciuri.

Practic rețeta este foarte simplă și ușor de preparat, iar pentru ea avem nevoie de:

  • 5 ouă
  • 125 g zahăr
  • 140 g făină
  • sare
  • vanilie
  • o linguriță amidon alimentar
  • cireșe/vișine/ căpșuni spălate și curățate

Fructele trebuie spălate și uscate cu un șervet de bucătărie; nu trebuie să lase multă umezeală la coacere. Separăm albușurile de gălbenușuri, iar albușurile de batem bezea tare. Când bezeaua este făcută puțin, adăugăm zahărul treptat, și lingurița de amidon (eu de obicei adaug amidon de porumb în bezea pentru stabilizarea ei – acesta păstrând fermă bezeaua). Batem bine de tot bezeaua, până devine tare. Dacă întoarcem castronul, aceasta ar trebui să nu cadă din el. Se adaugă apoi încet gălbenușurile, sarea și vanilia și se bat cu mixerul la viteză medie. La final de adaugă făina cernută în ploaie și se omogenizează cu o spatulă, cu atenție, ca să nu rămână făină neamestecată.

Se toarnă compoziția într-o tavă de 30/20 cm, tapetată cu hârtie de copt. Se presară fructele pe deasupra, și se dă la copt în cuptorul preîncălzit la 170 g (sus jos cu ventilația pornită), sau la gaz pe treapta medie. Se lasă la copt aproximativ 20 de minute, sau până este rumen pe deasupra. Se scoate din cuptor, și se scoate imediat din tavă pentru a se aerisi. Se taie și se servește rece. Poftă bună 🙂 (Mulțumesc pentru rețetă Savori Urbane).

One thought on “Pandișpan cu fructe proaspete

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: