Trăind zece vieți

Trăind zece vieți

Am auzit de curând pe cineva spunând că citește pentru că așa poate trăi mai multe vieți deodată. Citind, te transpui în lumea altcuiva și trăiești ceea ce a trăit mintea autorului. Devii parte a acțiunii, te superi sau te bucuri, îți stimulezi imaginația și îți dezvolți emoțiile, dar și vocabularul și gândirea. Bineînțeles că, deși cititul este un obicei fantastic, depinde totuși ceea ce citim. Și zilele acestea făcând curățenie prin bibliotecă, am descoperit câte cărți de la Corint Junior avem. Bineînțeles că avem și de la alte edituri, dar în principiu se pare că pruncul meu cel mare le preferă pe cele de la Corint Junior. Are și un autor preferat: James Patterson. Și când un băiat de zece ani care urăște cititul îți spune că are un autor preferat, deja e ceva lucrul ăsta :))). Așa că încerc pe cât posibil să îi măresc cum pot colecția de cărți în așa fel încât să îi fie pe plac. Uneori cei de la Corint ne dăruiesc cărți, alteori le cumpărăm, și uite-așa biblioteca crește. De la începutul anului G. a citit 13 cărți și una e pe rol. Cum am cam fost blocați cu carantina și cu statul pe-acasă, una dintre opțiune antiplictisire a fost cititul. Astfel G. a descoperit cărți precum seria „Eu haios”, sau carteaInimă cu cheiță” care i-a plăcut nespus. Dar preferata lui este….

Bineînțeles că și micul Luca trebuia să prefere ceva, și am ales să cumpărăm „Până și monștrii se spală pe dinți pentru că mare nevoie mai aveam noi de cartea asta… De când am citit această carte, am aflat și despre Monstrul Cariilor, care găurește dințișorii atunci când nu îi îngrijim, și așa a devenit spălatul pe dinți o aventură, și nu o corvoadă :).

Cu fiecare carte trăim o nouă viață din care acumulăm experiență și înțelepciune. Fiecare carte spune o poveste, o experiență, rezumă un univers de cuvinte. Și noi iubim cărțile. Le iubim atât de mult încât au locul lor special în casa noastră. În speranța că v-am inspirat, vă dorim lectură plăcută 🙂

One thought on “Trăind zece vieți

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: