Biscuiți cu caramel și susan – o combinație …ciudată? Dar delicioasă

Biscuiți cu caramel și susan – o combinație …ciudată? Dar delicioasă

Și a venit și mult așteptata școală, ceea ce ne dă emoții în acest an. Copiii mei au așteptat cu nerăbdare începerea anului școlar, deși restricțiile și condițiile actuale sunt neobișnuite pentru noi toți. Dar cum nu îi putem ține închiși într-un cub de sticlă precum în filmul „Everything, everything”, am pornit la drum încrezători că nu răcește nici unul și nu avem parte de evenimente nedorite. Însă întrebarea zilnică de care ne ciocnim este: CE SĂ LE MAI DAU PACHET LA ȘCOALĂ??? La grădi nu prea merg acești bisuiți, și asta pentru că deja văd susan împrăștiat prin toată grădinița. Dar la școală biscuiții ăștia sunt geniali și surprinzător de delicioși. Sincer, cred că nu a existat persoană care să îi încerce și care să nu îmi spună că sunt foarte, foarte, foarte buni. Bineînțeles, dacă nu iubiți caramelul, îi puteți umple cu cremă de ciocolată sau orice cremă tartinabilă preferată. Iar prepararea lor nu este pe atât de migăloasă pe cât pare. Dintr-o porție ies aproximativ 30 de bucăți, și pentru prepararea lor avem nevoie de:

 • un ou și două gălbenușuri
 • puțină sare
 • 125 g unt topit și răcit
 • 90 g zahăr pudră
 • o linguriță extract de vanilie
 • 80 g amidon de porumb
 • 200 g făină
 • o linguriță praf de copt
 • 200 g cremă tartinabilă
 • 100 g de semințe de susan rumenite puțin
 • o linguriță de cafea măcinată

Un gălbenuș, oul și untul topit și răcit împreună cu zahărul pudră se mixează foarte bine. Se adaugă sarea, vanilia și amidonul amestecat cu praful de copt, iar la final se adaugă făină și se amestecă totul cu o lingură din lemn sau cu o spatulă. Va ieși un aluat lipicios, pe care îl punem într-o folie de plastic, și îl lăsăm fie la frigider pentru o oră, fie la congelator pentru 15 minute.

Când aluatul s-a întărit, înfăinăm bine masa și întindem o foaie subțire de aproximativ 2 mm, pe care o tăiem în formă de pătrat sau cerc la dimensiuni egale. Gălbenușul rămas îl amestecăm cu cafeaua, și ungem jumătate dintre biscuiți cu această glazură, după care îi zgâriem cu o furculiță. Punem biscuiții în tavă la distanță de 1 cm, și îi dăm la copt la 180 de grade în cuptorul preîncălzit, timp de 13 minute, sau până când sunt gălbui spre maro pe fund (deci îi verificăm).

Când s-au răcit, îi umplem cu caramel (eu fac caramel din conserve de dulceață de lapte pe care le fierb 2-3 ore și apoi le păstrez în cămară). Lipim un biscuite decorat cu cafea, cu unul nedecorat, astfel că o parte va fi albă, iar cealaltă decorată. Ungem biscuiții și roată, apoi îi tăvălim prin susan rumenit (sau migdale mărunțite). Se păstrează într-o caserolă cu capac etanș până la cinci zile de la preparare, iar în frigider rezistă mult mai mult.

Albușurile rămase de la această rețetă le puteți conserva înghețându-le într-o caserolă etanș. Când adun mai multe albușuri congelate, le dezgheț și le folosesc la bezele sau la Pavlova. Poftă bună 🙂

One thought on “Biscuiți cu caramel și susan – o combinație …ciudată? Dar delicioasă

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: