Noi proiecte la care visez

Noi proiecte la care visez

Suntem deja în mijlocul toamnei, iar varietatea culorilor devine tot mai intensă. Ador toamna pentru că, prin frumusețea și bogăția ei, întrece talentul oricărui artist. Culorile, miresmele dar și ceața tomnatică trezesc în mine sentimente greu de descris.

Și totuși există artiști atât de talentați încât pot să pătrundă frumusețea naturii în cele mai mici detalii; artiști care prin lucrările lor transformă în artă chiar și lucrurile banale. Un astfel de artist este Doina Vitu. Nu știu câți îi cunoașteți lucrările, dar Doina știe că eu sunt cel mai mare fan al ei. Când îi privești tablourile, pur și simplu te simți transpus în lumea pe care o reflectă. Deși Doina nu prea iubește toamna, totuși lucrările mele preferate sunt seria Naked, care sunt de-a dreptul superbe și extrem de realiste.

Printre lucrările pictate de ea au fost cele promovate de Adela Pârvu într-una dintre postările ei de pe Instagram. Aș spune că a fost dragoste la prima vedere, picturile Doinei cucerindu-mă de-a dreptul. Și atunci am lansat PROVOCAREA. „Crezi că ai putea să ilustrezi o carte pentru copii?” Deși nesigură pe ea la început, împreună am țesut un proiect minunat cu titlul „Povestea unei flori de măr”.

Ce este această „Poveste a unei flori de măr”? Totul a început după ce am publicat în regim propriu cartea „Eul din spatele măștii” în 2016, sau chiar mai devreme. Eram în Grecia ascultând valurile Mării Egee, când am început să scriu despre florile de măr. Mi-era dor de plaiurile bucovinene, și cum pe plajă nu găseam decât palmieri, mi-am țesut propria poveste în care m-am refugiat pentru a-mi astâmpăra melancolia. Mai târziu, după publicarea poveștii în cartea de dezvoltare personală „Eul din spatele măștii”, m-am gândit că ar fi minunat dacă aș reuși să o adaptez și să o public sub formă de poveste pentru copii. Am încercat să o ilustrez, dar dacă ar fi să compar lucrările mele cu cele ale Doinei…nu există termen de comparație. Dacă prin cuvinte eu spun povestea, atunci Doina prin imagini ilustrează și mai profund și grăitor sentimentele care se reflectă din povestire. Cartea educă atât din punct de vedere botanic, cât mai ales din punct de vedere psihologic, încurajând micii, dar și marii cititori la cunoaștere de sine, exprimare și dezvoltare emoțională și la curaj și perseverență, chiar și atunci când circumstanțele sunt sau par nefavorabile.

Fotografie folosite cu permisiunea autorului

Din păcate însă proiectul nostru a ajuns într-un impas. E mare luptă până să ajungă să fie publicat și împărtășit lumii întregi. Deși atât textul cât și ilustrațiile sunt terminate, iar întreaga lucrare este finalizată, este o mare luptă în a convinge o editură să se asocieze cu tine. În România ni s-a spus clar și răspicat faptul că editurile preferă să promoveze scriitori străini, care deja au răzbătut piața literară. Nimeni nu se complică cu „începătorii”. Cumva șansele ni s-au retezat încă dinainte să prindă rădăcină. Și atunci ce e de făcut? Încă luptăm. Nu ne dăm bătute până când povestea noastră, și poate chiar alte povești nu vor răzbate până la ochii celor mici și mari, până la mințile și inimile lor.

Dar până atunci vă las să aruncați o privire în culise. De asemenea puteți vizita profilul de Instagram al Doinei Vitu, pentru a vă delecta cu cele mai frumoase și unice picturi. Doina are și un canal de YouTube unde are mini lecții de pictură, și este mereu deschisă și dornică să răspundă la întrebările iubitorilor de artă. Împreună cu Doina vă dorim o toamnă de poveste. De asemenea dacă aveți idei noi de abordare care ne-ar putea ajuta să ne îndeplinim visul, suntem foarte deschise să le primim. Brainstorming-ul de multe ori poate face minuni!

2 thoughts on “Noi proiecte la care visez

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: