Budincă din piept de pui – o gustare simplă și consistentă

Budincă din piept de pui – o gustare simplă și consistentă

Deși ne apropiem cu pași repezi de sărbătorile de iarnă, această rețetă este potrivită în orice anotimp. Aș spune că este gustarea potrivită în orice situație. Pieptul de pui este o carne ușoară, dar care trebuie preparat cu atenție, pentru a rămâne suculent și delicios. Dacă îl gătim excesiv, poate deveni uscat. Iar dacă nu este gătit suficient, poate deveni periculos. Carnea de pui trebuie gătită mereu cu atenție.

Când spunem cuvântul „budincă” ne ducem cu gândul la ceva dulce. Și totuși această rețetă este preferată în rândul copiilor, dar și adulții o apreciază alături de legume și brânzeturi. Rețeta este foarte simplă și rapidă, dar și deliciosă, iar pentru ea avem nevoie de:

  • 4 ouă
  • două bucăți file piept de pui
  • 50-60 g pesmet
  • 50 ml lapte
  • o linguriță rasă cu sare
  • piper după gust

Tocăm prin mașina de tocat carne pieptul de pui. Adăugăm gălbenușurile, sarea, piperul, pesmetul și laptele și le omogenizăm cu piepul de pui. Separat batem albușurile spumă, pe care le adăugăm încet și le omogenizăm bine în compoziție cu ajutorul unei spatule. Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C. Tapetăm cu hârtie de copt o tavă pentru chec și turnăm compoziția în ea. O nivelăm cu o spatulă, și o dăm la cuptor pentru 50 de minute, sau până când e rumenă puțin pe deasupra. Se servește preferabil rece, dar poate fi servită și caldă. Poftă bună!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: