Când ești mama lui Speedy Gonzales

Când ești mama lui Speedy Gonzales

Pentru necunoscători, Speedy Gonzales este șoricelul mexican din desene animate, care are o energie inepuizabilă, și o viteză uluitoare. Problema cu energia inepuizabilă și viteza devine serioasă când ești mama personajului, și trebuie să fi mereu în alertă ca nu cumva Speedy să pățească ceva, sau să răstoarne casa (sau întreg cartierul).

Free image/jpeg, Resolution: 500×600, File size: 32Kb, Speedy Gonzales Cartoon N3

Nu știu cum este să fi mamă de fete, dar cu siguranță vă pot spune ce înseamnă să fi mamă de băieți. Doi băieți energici. Adică doi Speedy Gonzales. Situația stă cam în felul următor: ei sunt Duracell pe modul full battery, eu sunt mereu pe low battery. Cu cât au ei mai multă energie, cu atâta am eu mai puțină. Parcă se inversează polii :)).

Dar să vedem câteva particularități pe care le trăiesc mamele de băieți:

  • mama de băieți este un arbitru permanent. Casa ei este mereu un ring de box, un stadion de fotbal sau spațiu pentru wresling. Când are unul o jucărie, o vrea și celălalt, deși sunt în casă mereu DOUĂ JUCĂRII DE ACELAȘI FEL. Când le dai două bomboane, acadele, ciocolate…ciolane orice-or fi ele, musai trebuie să le dai LA FEL, și chiar și atunci există risc de knock out. Ca arbitru cu experiență ce sunt eu, mereu intervin ca mediator încercând să rezolv dilema disputei. Încă mă întreb de ce în sporturile de performanță nu sunt angajate mamele de băieți. Cu siguranță ar gestiona situațiile de criză mai bine :))
  • ordinea este un lucru inexistent. Sau aproape inexistent. Încerc să aplic câteva reguli de bază pentru păstrarea ordinii și curățeniei. Dar de fiecare dată când își iau masa ai mei băieți, pe cuvânt că reușesc să facă firimituri și din spaghete. Soțul spune că ăștia doi ai noștri sunt echipa de făcut mizerie. După ce-și termină micul dejun, se mai satură și găinile mamei mele cu ce rămâne pe lângă scaunele lor. Eu le dau o chiflă, lângă scaune apar firimituri cât să formez trei chifle.
  • merg de asemenea pe principiul că hârtia igienică trebuie să fie mereu la îndemână, și dacă se termină rola, trebuie să o schimbe cel ce a terminat-o. Știți filmulețul ăsta? Dacă nu, e musai de văzut, pentru că mă regăsesc în FIECARE SECUNDĂ DIN EL. Poate fi o piramidă de hârtie igienică în baie cât cea de la Ghiza, dar dacă se termină rola, bun terminată rămâne. Nu li se lipește de mâini altă rolă și gata.
  • au jucării fermecate. Cine n-a călcat pe cuburi leggo, nu știe ce-nseamnă viața. Se spune că un om devine matur atunci când a plantat un copac, când a săpat o fântână și când a făcut o casă. No, eu spun că o mamă devine mamă, când a călcat pe cuburi leggo. Cu nimic nu poate fi comparată „trăirea” respectivă.
  • Mie mi-ai pus mai puțin. Câte dintre noi nu am auzit asta? Deci un must have în bucătăria mamei trebuie să fie un cântar care să aibă drept unitate de măsură atomii. Mereu o să fie într-o cană mai multă ciocolată caldă, unul va avea o spaghetă în plus, celălalt a mâncat un sfert de biscuite mai mult…
  • de ce cana lui e albastră și a mea verde? Pentru că….pot enumera o mie de motive. Nu erai născut când am cumpărat-o pe cea albastră, că dacă știam, cumpăram o duzină, spre liniștea urechilor mele. Daaaar pentru că nu întotdeauna avem căni sau farfurii la fel, ca să fie pace, cel mai bine e când pun la masă farfurii albe și pahare transparente. Așa scap basma curată și nu le stă nici lor mâncarea în gât.

Să fii mamă de băieți este o aventură care se lasă cu multe cucuie, julituri, nasuri și mâini înghețate, alergături înainte de somn, căzături… Uneori aud cuvinte de felul „ești cea mai bună mamă din lume”, ca după cinci minute când le spun că e timpul să facă una sau alta să aud „ești cea mai rea mamă din lume”… M-am obișnuit cu ambele variante. Dar de fiecare dată când le așez hănuțele în dulapuri, când le pun în farfurii mâncarea preferată, când le citesc sau le cânt, de fiecare dată când îi sărut de noapte bună sau îi îmbrățișez atunci când sunt supărați, sunt cea mai fericită femeie din lume. Nu aș schimba cu nimic locul pe care îl ocup în inimile lor, și nici locul pe care îl ocupă ei în inima mea. Consider că sunt cea mai binecuvântată pentru faptul că Dumnezeu m-a găsit vrednică să-mi încredințeze doi pui de om pe care să îi îngrijesc, să îi iubesc și să îi ajut să devină cea mai bună variantă a lor.

A fi mamă de băieți este o aventură grozavă, obositoare, dar frumoasă!

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: