O bucurie mai mare decât inima

O bucurie mai mare decât inima

Oare care este primul sentiment pe care îl încearcă omul după ce află că a câștigat premiul cel mare la loterie? Care este prima reacție, primul gând, primul plan pe care și-l face? Cum decurge viața după șocul inițial? De multe ori mi-am pus această întrebare, deși nu mă număr printre jucători. Și totuși cu toții putem avea parte de bucurii neașteptate și de proporții care fac ca sufletul din noi să salte de bucurie. Și o astfel de bucurie neașteptată am trăit în zilele trecute, când am făcut „cunoștință” cu editura Katartis. Povestea începe cu o grădiniță care avea mare nevoie de cărți pentru copii. Copiii adoră poveștile și cărțile colorate, dar grădinița pe care o frecventează puiul meu cel mic nu putea oferi diversitatea unei lecturi constante, din păcate. Apoi la inițiativa doamnelor educatoare, ne-am mobilizat și am încercat să dotăm mica oază de bucurie cu noi titluri de carte. Astfel că în căutările noastre am făcut cunoștință cu cărțile editurii Katartis. Cum sunt foarte familiarizată cu editurile pentru copii, Katartis era un nume nou, care mi-a atras atenția. Și bineînțeles că am căutat mai multe informații despre editură și despre ceea ce publică ea. Eram în căutare de cărți educative și frumoase, deci oricine are ceva de oferit în acest sens era în vizorul nostru.

Astfel că am aflat că editura Katartis publică întregi colecții de cărți educative, printre care și colecția de cărți cu Franklin. Cei care au deja copii știu despre ce este vorba. Desenele animate cu Franklin și prietenii sunt superbe, dar nu știam că există și cărți cu el. Și aici vine partea cu bucuria neașteptată. După ce le-am descoperit site-ul, le-am scris despre proiectul nostru, dar într-un mod destul de vag. Modul deschis și prompt cu care a răspuns editura ne-a luat prin surprindere. Katarsis nu ne-a făcut nici o ofertă, nu ne-a vândut nici un produs, ci ne-a dăruit nu una, nici două, ci câteva zeci de cărți pentru copii cu Franklin. Când am primit emailul lor mi s-a tăiat respirația de bucurie. Pentru câteva secunde am rămas cu gândurile încâlcite și blocate. Nu am putut să cred că este reală donația până nu am văzut cărțile în față. Și ce plăcut surprinsă am fost atât eu cât și doamnele educatoare! Să donezi o carte sau două e una, dar să donezi câteva zeci de cărți e cu totul altă poveste…

Fiecare carte este atent ilustrată, iar detaliile desenelor sunt foarte frumoase. Vocabularul povestirilor este lejer, și ușor de înțeles pentru copii de la vârsta de 4-5 ani în sus, iar temele abordate sunt actuale și de necesitate. Titluri precum: „Franklin merge la spital”„Franklin și furtuna”„Franklin cel dezordonat”„Franklin și minciunica lui” sunt doar câteva dintre titlurile seriei de cărți. Fiecare carte are o abordare educativă a unui subiect important din viața copiilor noștri. Fie că vrem să îi învățăm pe copii ce înseamnă responsabilitatea, sau ordinea, fie că vrem să le spunem despre cum este la spital sau despre cum poate să își facă prieteni, de fiecare dată vom găsi cartea potrivită. Cărțile cu Franklin pot fi asociate ușor și cu desenele animate.

Totuși Katarsis nu a publicat cărți doar despre Franklin. Colecția Paco are intenția de a cultiva iubirea pentru muzică și frumos în sufletele copiilor, iar seria cărților din categoria „În sălbăticie” tind să educe spiritul copiilor într-un mod responsabil și practic deopotrivă.

Întrebați cum am putea să le mulțumim vreodată pentru darul lor, ei ne-au răspuns: „Sa le cititi copiilor si sa-i apropiati de lectura, acest lucru va fi cea mai frumoasa recompensa.

Mulțumim Katartis pentru cărțile dăruite, dar și pentru cele pe care le publicați în continuare. Vom încerca cu toată puterea să îi apropiem pe copiii noștri de lectură.

*Notă: Fotografiile sunt folosite cu permisiunea editurii, și ele reprezintă doar o mică parte din întregul donației.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: