Dacă noi nu putem merge la mare, vine marea la noi: despre beneficiile haloterapiei

Dacă noi nu putem merge la mare, vine marea la noi: despre beneficiile haloterapiei

Primăvara se luptă să-și intre în drepturi, dar zilele sunt încă foarte răcoroase la noi în Bucovina. Prietenii din sud și vest se laudă cu +20 de grade, iar noi cu +5 grade maxim. De obicei la noi primăvara se lasă așteptată, dar și când vine, aduce cu ea frumusețea unică a locului. Când obișnuiam să locuim în Grecia, primăvara venea brusc, și semăna mai mult cu vara. Zile fierbinți și aer sărat de mare făceau din primăvară un anotimp total diferit de cel românesc, dar ne și tratau de guturai și roșu în gât. Din păcate însă în ultimul an călătoriile au fost restricționate sau condiționate, și așa se face că anul trecut nu am văzut malurile sărate ale Mării Egee, și preconizăm că nici anul acesta nu ne vom juca în valurile ei.

Dacă ni se recomandă să evităm locurile aglomerate, până și plajele românești par un vis. Și totuși nu putem contesta proprietățile curative ale aerului salin. Mi-am tratat copiii ani la rând cu aer sărat, și chiar am evitat antibioticul datorită lui. Recunosc că în unele împrejurări ne lipsește sarea. Însă zilele acestea am aflat despre ceva cu totul inedit în România; haloterapia. Pentru mine termenul este complet nou. Și totuși haloterapia are beneficii curative naturale eficiente pentru aparatul respirator.

Terra-Salin este o salină creată artificial, în inima Bucureștiului, care promovează sănătatea, relaxarea și frumusețea. Recunosc că tare mi-ar plăcea să o frecventez, și motivul pentru am acceptat să o promovez este tocmai pentru că știu foarte bine care sunt beneficiile aerului sărat. După zece ani locuiți lângă mare, cred că pot avea credibilitate.

 Deși este o salină creată artificial, Terra-Salin are pereții camerelor din sare, iar interiorul lor este dotat cu un halogenerator care macină sarea și o dispersează în interior. Datorită echipamentelor sale medicale de ultimă generație, salina este unică în România, fiind diferită de salinele clasice. Șase tone de sare provenite din Marea Neagră acoperă pardoseala salinei, iar sarea folosită la halogenerator provine de la Târgul Ocna.

Doamna doctor Anda Zaharia ne face cunoscut faptul că la Terra-Salin ne putem întări imunitatea, putem trata răceala de sezon, dar putem folosi sarea și pentru capacitatea ei de tratare a pielii. Sarea este formată din clor și sodiu, clorul având efect bactericid, iar sodiul vindecă inflamațiile și extrage apa din organism, fluidificând secrețiile. Particulele pompate în cameră sunt atât de fine încât reușesc să pătrundă în plămâni, dezinfectând și scăzând inflamațiile.

Terra-Salin este destinată atât adulților cât și copiilor. Salina are două camere, una dintre ele fiind destinată copiilor, reprezentând locul de joacă ideal din punct de vedere al sănătății, iar cea de-a doua este o cameră de relaxare cu șezlonguri, destinată adulților care doresc să se relaxeze dar să se și trateze în același timp.

Există programe de terapie pentru copii, adulți și pentru pensionari, prețurile sunt foarte rezonabile, și se poate beneficia și de diverse discount-uri. Programările se pot face atât prin telefon cât și prin email, iar datele de contact le găsiți AICI. Partea bună este că Terra-Salin este deschisă și pentru cei care au un  program de lucru mai puțin flexibil.

Prietenii de la salină m-au invitat să îi vizitez, și promit că atunci când ajung în București mă voi bucura și eu de beneficiile haloterapiei, măcar din curiozitate. Dacă tot nu ne putem bucura de mare anul acesta, măcar să ne bucurăm de sarea ei.

Lasă un răspuns

%d bloggers like this: